Op reis?

Ga je op reis? Breng tijdig je identiteitsdocumenten in orde. Of je nu gaat luieren in een tropisch paradijs of dichterbij je batterijen wilt opladen, een geslaagde vakantie begint vaak… in het gemeentehuis bij de dienst Burgerzaken.
 
Om naar het buitenland te reizen heb je officiële reis- of identiteitsdocumenten nodig. Voor een aantal landen en regio’s volstaat een identiteitskaart. Andere eisen een paspoort, al dan niet met een visum of reistoestemming, eventueel aangevuld met een inentingsbewijs.
 
Controleer daarom ruim op tijd of:
- je identiteitskaart nog geldig is tot het moment waarop je terug in België bent. In sommige gevallen moet je identiteitskaart zelfs tot zes maanden na je terugkeer nog geldig zijn;
- je kinderen jonger dan 12 jaar een kids-ID hebben. Kom anders als ouder of voogd tijdig met jouw kind(eren) naar Burgerzaken;
- je voor het land van bestemming al dan niet een internationaal reispaspoort nodig hebt.

Alle informatie over reisdocumenten, reisadviezen, gezondheid en hygiëne in het buitenland, reisverzekeringen, veiligheidsproblemen,... vind je op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Je kan er per land opzoeken welke reisdocumenten je nodig hebt.

 

Reistips
- Bewaar je identiteitsdocumenten op een veilige plaats.
- Laat je documenten nooit onbeheerd achter in een auto of een hotelkamer.
- Neem een paar kopieën van je identiteitsdocumenten mee en bewaar deze op een aparte plaats.
- Noteer de nummers van de documenten op een apart briefje. De ambassade of het consulaat kan je sneller helpen als je kopieën hebt van je identiteitsdocumenten of als je je rijksregisternummer kent.

 
> Info: bevolking@vorselaar.be, 014 50 71 04